ПРОВЕДЕНА СРЕЩА  В РИО – СЛИВЕН С БРОНЗОВ МЕДАЛИСТ ОТ МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА

            На 03.05.2011 г. в зала № 56 на РИО – Сливен се състоя среща на г-жа Бисерка Василева – началник на РИО – Сливен с ученика от 11. клас на ПМГ „Добри Чинтулов” – Сливен - Петър Каразапрянов. В срещата участваха експерти от РИО – Сливен, г-жа Мариана Милева – директор на ПМГ „Добри Чинтулов” и г-жа Иванка Станчева – учителка по химия на Петър Каразапрянов. Срещата беше организирана по повод големия успех на възпитаника на ПМГ „Добри Чинтулов” на проведената в края на месец април Менделеева олимпиада – бронзов медал. Олимпиадата е авторитетно международно събитие, което се провежда в три дни, обхваща всички области от химията и участието в нея изисква знания на много високо академично равнище. Участниците тази година са били 96 от 15 държави. Българският отбор е получил два бронзови медала – на Петър Каразапрянов с постигнати 133 от възможни 230 точки и на друг представител със 118 точки.

Наскоро Петър Каразапрянов регистрира друг голям успех, а именно оценка 6.00 на провелия се във Варна национален кръг на Националната олимпиада по химия.

Неговите постижения му дават право да бъде записан без приемен изпит в Московския държавен университет, както и в български висши училища, въпреки че му предстои да бъде зрелостник едва през следващата учебна година.

След като Петър и учителката му по химия разказаха за Менделеевата олимпиада, г-жа Бисерка Василева изрази благодарност и на двамата за  постиженията на младия талантлив химик и отправи пожелания към него за покоряване на още по-високи научни върхове и за успешни бъдещи изяви в избраната от него област за развитие – медицината.