На 24 май 2012 г., по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, за втора поредна година г-н Марин Кавръков - областен управител и г-жа Бисерка Василева - началник на РИО – Сливен, съвместно с г-жа Десислава Танева и г-жа Юлияна Колева – народни представители удостоиха с грамоти отличниците на випуск 2012 г. и със сертификати ученици с постижения в национални и международни олимпиади и състезания. На официалната церемония присъстваха родители, учители и директори на училища от област Сливен.

         Областният управител поздрави учениците и им отправи пожелания за отлични постижения в живота.

         Г-жа Бисерка Василева поздрави учениците, учителите, директорите и гостите с най-скъпия и светъл за всички българи празник, пожела на зрелостниците успех в предстоящия им път, на учителите още по-добри постижения и повече успехи на техните ученици.

         Освен почетните грамоти и сертификати, учениците получиха от РИО – Сливен звънче, като символ на ново начало в житейския им път и книгата „Устрем и воля“ на професор Минко Балкански, за да почерпят опит за сбъдване на съкровените им мечти.