РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО – СЛИВЕН

 

 ОТКРИВАНЕ НА НОВИ ОФИСИ НА РИО - СЛИВЕН

 

 

От края на месец април Регионален инспекторат по образованието – Сливен смени местонахождението си и вече не се  помещава в сградата на Община Сливен на бул. „Цар Освободител” № 1, а на втория етаж в сграда на ул. „Братя Миладинови” № 18, в изцяло ремонтирани, удобни офиси и голяма, уютна  зала за работни срещи.

На 3 май 2012 г. Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий  извърши освещаване на новите помещения на инспектората и приветства присъстващите експерти и гости.  По покана на г-жа Бисерка Василева – началник на РИО – Сливен на тържественото събитие присъстваха много бивши служители и началници на институциите, на които е наследник днешният Регионален инспекторат по образованието. За приятното прекарване на гостите беше оказано съдействие от ученици от ПГХТ „Акад. Н. Неделчев” – Сливен и от ученици от СОУ „Г. С. Раковски” – Котел, които представиха приготвени от тях баници и питки, характерни за различни етноси.

По повод откриването на новите офиси, на 4 май 2012 година, от 10.00 ч., в залата на РИО – Сливен бяха поканени да споделят радостта на работещите в инспектората всички директори на училища от област Сливен, а от 14.00 ч. – директорите на детски градини. Гостите бяха поздравени с изпълнения на децата от ДГ „Мак”, а любезно съдействие за  обслужването беше оказано от ученици от Професионална гимназия по селско стопанство – Нова Загора.