На 18 юни 2012 г. от 10 часа в сградата на бул. „Братя Миладинови“ 18, ет. ІІ, тържествено бе открит новият административен офис на РИО – Сливен от Деян Червенкондев – народен представител и Драгомир Маноилов – парламентарен секретар на МОМН. Гости на събитието бяха Кирчо Димитров – народен представител, Марин Кавръков – областен управител на област Сливен, началници и експерти на регионални инспекторати от съседни области, Иван Славов – заместник-кмет на община Сливен, Иван Петров – председател на комисията по образование, Николай Гроздев – кмет на община Нова Загора, Галя Захариева – зам. кмет на община Нова Загора, Христина Чолакова – председател на Общински съвет – Котел, Моника Сярова – директор на БЧК – Сливен, Тотка Костова - директор на РД „Социално подпомагане“ – Сливен, Николай Даков – представител на Министерство на физическото възпитание и спорта, проф. Минко Балкански проф. Станимир Карапетков – ръководител на факултет и колеж – Сливен към ТУ – София, Тодор Дечев – управител на „Билдинг – ТД“, Каназирев – управител на фирма Кан, Здравко Костадинов и приятели на РИО – Сливен.

Беше поднесен поздрав от ученици на НУФИ „Филип Кутев“ – Котел. За обслужването на гостите се погрижиха учениците на ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“ – Сливен. Госпожа Бисерка Василева – началник на РИО – Сливен подари на всички гости звънче, като символ на ново начало.

След като разгледаха залата за срещи и съвещания и работните места на експертите и служителите на РИО – Сливен, гостите посетиха ЦДГ „Мак“ – Сливен, където бяха поздравени от възпитаниците на детската градина. Програмата продължи с посещение на Музея на образованието в ПМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, където ученици на гимназията влязоха в ролята на музейни уредници и разказаха за историята на образованието в България и в частност за образованието в града и гимназията. Постановка за патрона на гимназията бе специалният поздрав от учениците от ІХ клас към високопоставените гости.

Програмата завърши в сливенски стил с гостоприемството на ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“ – Сливен, където всички гости имаха възможност да опитат от вкусните блюда от традиционната сливенска кухня, приготвени от учениците.