РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО – СЛИВЕНСреща с Петър Каразапрянов, носител на високо отличие от Международната олимпиада по химия за 2012 г.        На 02.08.2012 г. от 11.00 часа в зала 210 на РИО – Сливен, г-жа Бисерка Василева, началник на РИО – Сливен, връчи поздравителен адрес на Петър Каразапрянов, зрелостник от ПМГ „Добри Чинтулов” - Сливен, носител на сребърен медал от Международната олимпиада по химия, проведена в Университета Мериленд във Вашингтон, САЩ от 21 до 29 юли 2012 г.
На събитието присъстваха г-жа Мариана Милева, директор на ПМГ „Добри Чинтулов” – Сливен, г-жа Иванка Станчева, учител по химия на Петър Каразапрянов, Ивелина и Антоан Каразапрянови, родители на Петър, учители и преподаватели, членове на Съюза на химиците в България, експерти от РИО - Сливен.
Петър Каразапрянов разказа за впечатленията си от провеждането на международната олимпиада, удовлетворението от нейната организация, от нивото на трудност и характер на задачите. Г-жа Всилева подари на новоприетия студент по медицина хубава писалка, с която да подписва като бъдещ лекар рецептите си, а г-жа Мариана Милева го сюрпризира с подарък стетоскоп. Всички му пожелаваме блестящо развитие в избраната от него област занапред.
Удовлетворение, радост и гордост прозвуча в разказа на г-жа Станчева за нейната съвместна работа с очертаващия се като най-талантлив ученик в кариерата и като учител, за преодолените трудности и предизвикателствата по пътя към изключително високото му постижение.
Доверие и свобода са ключовите думи във възпитанието на Петър, според неговия баща, д-р Антоан Каразапрянов. Той каза, че се радва на успехите на сина си, но е изключително удовлетворен от факта, че Петър е сбъднал неговата детска мечта да се научи да свири на китара като истински виртуоз.
На срещата присъстваха и представители на медиите, които имаха възможност да отразят това вълнуващо събитие.             РИО - СЛИВЕН