На 22.02.2013 г., в зала 210 на Регионален инспекторат по образованието – Сливен се проведе тренинг на тема „Техники за справяне със стреса”, воден от психотерапевта и писателя Мадлен Алгафари. В срещата взеха участие г-жа Бисерка Василева, експерти от РИО – Сливен, директори и учители от училищата в града и региона.

По време на занятието, което продължи няколко часа и премина в непринудена и приятелска атмосфера, участниците разбраха,  каква е разликата между стрес и дистрес, кои са основните фактори, водещи до невроза на изчерпването, хронична умора и депресия.

С присъщия си професионализъм, г-жа Алгафари разкри пред аудиторията, кои модели на поведение в съвременото ни общество, водят до конфликти между поколенията и до натрупване на негативни емоции и напрежение.  Едновремено с това, чаровния психотерапевт посочи кое дава предимство в общуването, партньорските и приятелски отношения и защо откритото общуване сближава бързо и истински.

В края на тренинга, Мадлен Алгафари демонстрира конкретни техники, чрез които се преодолява стреса в ежедневието и се постига пълноценен релакс. Освен това почитателите на изяшната словестност и психологията, имаха възможността, да се докоснат до нейното творчеството и да получат автограф. 

Съвсем естествено дойде идеята за следваща среща, която ще се състои през месец юни 2013 г.