ПАНОРАМА НА ОБРАЗОВАНИЕТО – 2013

 

На 25 и 26 април 2013 г. в Драматичен театър „Стефан Киров” се проведе традиционната Панорама на образованието, организирана от Регионалния инспекторат по образование – Сливен и Центъра за кариерно ориентиране – Сливен.

На официалното откриване присъстваха представители на общинските администрации, на институции и организации, директори на училища, учители и ученици. Г-жа Бисерка Василева – началник на РИО - Сливен отправи приветствие към участниците и гостите.

Присъстващите бяха поздравени с песни от вокалната група на Х СОУ „Йордан Йовков“ с танци, изпълнени от възпитаниците на ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев, изпълнение на мажоретния състав на СОУ „Константин Константинов” – Сливен и фолкорния танцовия състав на ХІІ ОУ „Елисавета Багряна“.

Форумът има за цел да представи образователните институции на територията на област Сливен, като освен профилираните, професионалните гимназии и СОУ, които извършват прием след ІV, VІІ и VІІІ клас, в Панорамата взеха участие и Инженерно - педагогическия филиал – Сливен на Техническия университет – София и Филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна в Сливен.